Kako zasebne so vaše fitnes aplikacije? 5 nasvetov, da boste bolj varni

[ware_item id=33][/ware_item]

vaš-smartwatch vas opazuje


Fitnes aplikacije se končno ujamejo, vendar so njihove nastavitve zasebnosti zastale za začetno črto.

Pred nekaj tedni je ameriški ministrstvo za zdravje in človeške storitve izdalo poročilo, v katerem priljubljena tehnološka podjetja poziva, naj v svoje zdravstvene aplikacije dodajo več nastavitev zasebnosti.

Medtem ko so nosilci fitnesa, kot je Fitbit, prvotno posneli korake, novejše naprave lahko beležijo vse, od vaše geografske lokacije do srčnega utripa, vzorcev spanja, porabljenih kalorij in še več. Uporabnikom je to lahko super, če sledijo svojim zdravstvenim in prehranskim navadam, še bolje pa je za oglaševalce in zavarovalnice.

Predstavljajte si, da ima podjetje, ki lahko odobri ali zavrne zahtevek, preprosto na podlagi podatkov vaše fitnes aplikacije ... ja, mogoče je.

Pri nekaterih aplikacijah je primernost najprej, drugič zasebnost

Tukaj gredo stvari od grozljivega do naravnost grozljivega: v poročilu kanadskega Open Effect-a in državljanskega laboratorija univerze v Torontu so strokovnjaki lahko pokazali, kako hekerji ne morejo samo videti, katere podatke pošilja vaša fitnes aplikacija, ampak jih tudi spremeniti.

Poročilo z naslovom "Vsak korak se ponaša" poziva tehnološka podjetja, naj v svoje naprave vključijo boljše nastavitve zasebnosti. Po mnenju raziskovalcev:

"Potrošniki si zaslužijo, da so boljše obveščeni o zasebnosti in varnostnih praksah sistemov sledenja."

ExpressVPN se strinja, zato so sestavili seznam nasvetov, s katerimi lahko izboljšate svojo zasebnost, hkrati pa se lotite dela.

Nasvet 1: Pri ustvarjanju novega profila uporabite vzdevek

Vaša pametna ura vas spremlja in še vedno ni jasno, katere podatke pošiljate. Da bi zaščitili svojo zasebnost, ExpressVPN predlaga, da v aplikaciji ustvarite nov vzdevek. Tudi izklop Bluetooth in uporaba močnejšega gesla sta preprosta koraka, ki ju lahko storite za potencialne preprečevalce potencialnih zalezovalcev.

Nasvet 2: Preverite, do katerih podatkov lahko dostopa vaša aplikacija za fitnes in kaj jih deli

Če delite, koliko korakov ste naredili med kosilom, je ena stvar, a deliti svoje nepravilne črevesne gibe po tej taco skledi za kosilo je verjetno pot, predaleč. Poskrbite, da veste, katere podatke deli vaša aplikacija, in poskrbite, da jih čim manj omejite. Če lahko, se držite osnovnih nastavitev in omejite dostop do podatkov, za katere menite, da aplikacija ne potrebuje.

3. nasvet: Vedno posodobite svoje aplikacije

Nove posodobitve so moteče, vendar obstajajo z razlogom. Vsakič, ko vas aplikacija zahteva, da jo posodobite, je običajno iz enega od dveh razlogov: ali je na voljo nov popravek, ki zakrije varnostno napako, ali pa je na voljo novejša, boljša aplikacija. Kakor koli že, za nekaj posodobitev aplikacije si je treba vzeti nekaj minut za majhno ceno, ki jo je treba plačati.

Nasvet 4: Prepričajte se, da vaše aplikacije uporabljajo HTTPS

Medtem ko danes skoraj vsaka fitnes aplikacija za izmenjavo podatkov uporablja Wi-Fi, pa tega ne počnejo vsi na varnem strežniku. Če ne uporabljate HTTPS, je napaka novomeških uporabnikov in ExpressVPN je bil presenečen, ko veliko priljubljenih aplikacij, kot je Garmin Vivosmart, ne uporabljajo. Poskrbite, da vaša aplikacija uporablja varen strežnik za prenos in snemanje vaših podatkov. Če niso, je morda čas, da poiščete novo aplikacijo.

Nasvet 5: Občasno preverite, ali so vaši podatki točni

V zgornjem poročilu so strokovnjaki lahko nekatere aplikacije »zvabili« na ustvarjanje lažnih podatkov. To ne bi moglo vplivati ​​samo na vaše osebne zdravstvene cilje, temveč tudi na vaše podatke pustiti hudomuhe tretjih oseb. Ko pogledate svoje podatke, se prepričajte, da so podatki točni. Če ni, je verjetno, da bo kdo drug posegal vanje.

Ostani fit. Ostani zdrav. Ostanite zasebni.

Ne bi se smeli izogibati uporabi fitnes aplikacij - to bi morali storiti previdno.

Upoštevanje zgornjih nasvetov vam bo pomagalo ostati v kondiciji, hkrati pa ostati varna.

Predstavljena slika: Unsplash (slika je bila urejena)

Kako zasebne so vaše fitnes aplikacije? 5 nasvetov, da boste bolj varni
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.