Kako zavarovati svoje bitcoine in preprečiti nepopravljivo izgubo denarnice

bitcoin-seme

Vaša Bitcoin denarnica je kot švicarski bančni račun v žepu. Drugi si ga ne morejo ogledati, in če delate pravilno, je anonimen kot gotovina. Toda imeti svojo banko pomeni, da moraš biti za to odgovoren sam.

Bitcoin nima povratnega mehanizma, če izgubite dostop do svojih kovancev, razvijalci denarnic Bitcoin in Bitcoin pa ne morejo biti odgovorni, če nekdo ukrade vaš računalnik ali telefon in vam ukrade sredstva.

Medtem ko je mogoče teoretično prevzeti odgovornost za kovance, ki so jih izgubili, to v praksi ne deluje. Pravni precedensi niso postavljeni in verjetno še nekaj časa ne bodo. Poleg tega zaupanje vaši kripto valuti z menjavo ali spletno denarnico kljubuje sami zamisli o Bitcoin-u. To naj bi bil decentraliziran in nezaupljiv denar.

Ko se nastavljate z Bitcoin denarnico, je pomembno razmišljati o dostopnosti, varnosti in odvečnosti.

Priporočeno ExpressVPN Bitcoin Denarnice

iOS: Breadwallet
Android: Micelij
Windows Phone: Plačati
Mac, Windows, Linux: Electrum

Najljubše denarnice ExpressVPN za Android, iOS, Mac OS X, Windows in Linux so vse HD (hierarhične determinirane) denarnice. Denarnica HD pomeni, da se vsi vaši Bitcoin naslovi ustvarijo hkrati ob prvem zagonu aplikacije.

Ustvarjanje Bitcoin naslovov zahteva seme, ki je v obliki 12-13 naključnih angleških besed. Te besede so vse, kar potrebujete, da ustvarite varnostno kopijo bitcoinov, tako da če kdaj izgubite telefon, računalnik ali trdi disk, lahko znova ustvarite iste Bitcoin naslove (in sredstva v njih), samo tako da vtipkate semenske besede.

Ta sistem pomeni, da lahko vsi, ki imajo dostop do semena, pridobijo vaše bitcoine, zato morate biti še posebej previdni pri ohranjanju zasebnosti svojih semenskih besed..

bitcoin-denarnica-varnostPrimer semenskih besed.

Kako ohraniti zasebne besede iz semen v denarnici

Zapiši jih na kos papirja

Če vas najbolj skrbijo hekerji, se lahko preprosto zaščitite tako, da seme zapišete na kos papirja. Ne natisnite jih in ne hranite njihove kopije na nobeni elektronski napravi. Papir lahko hranite tam, kjer hranite druge dragocenosti ali občutljive dokumente, na primer tajni predal, sef ali sef v banki. Kaj ni elektronskega, ne morete vdreti, kajne?

Vstavite jih v svoj upravitelj gesel

Če še ne uporabljate upravitelja gesel, je pravi čas, da ga dobite. Upravitelj gesel ne samo, da šifrira in shrani vsa vaša gesla, ampak tudi ustvari edinstvena in dolga gesla, poleg tega pa lahko tudi v spletu pred vami izpolni obrazce. Če vas bolj skrbijo vlomilci ali vlada, je skrbnik gesla verjetno bolj varno mesto kot vaš dom ali sef, do katerega policija zlahka in zakonito dostopi. Če poznate PGP, je tudi odlična možnost za varno varnostno kopiranje datotek.

Razdelite in razdelite!

Morda vas bo skrbela mešanica napadalcev, ki bi se lahko prijeli za seme vaše denarnice in ukradli denar. Lahko vključujejo vlomilce, hekerje, vlado ali celo izgubo zaradi požara in poplave. Če se želite braniti pred vsem, lahko svoje seme okoli pametno razdelite.

Svoje seme enakomerno razdelite na tri dele po 4 besede. (Če ima vaše seme 13 besed, se prepričajte, da tretji papir vsebuje pet besed.)

  • Vsak blok štirih besed napišite na dva kosa papirja.
  • Šest kosov papirja postavite na tri različne lokacije tako, da če izgubite vsako lokacijo, še vedno lahko obnovite polno seme.
  • Če napadalec najde katero koli od treh lokacij, vam ne bo mogel ukrasti Bitcoinov.

Glej diagram:

zapomni si-bitcoin-seme

Zapomnite si semenske besede

Trik za zapomnitev 13 angleških besed je, da jih sestavite v zgodbo v svoji glavi in ​​jih redno uporabljate.

Upravitelj gesel z varnim glavnim geslom deluje najbolje za zaščito vaših bitcoinov

Vse metode imajo svoje prednosti in slabosti, vendar ExpressVPN priporoča skrbnik gesel kot najboljše mesto za shranjevanje vaših začetnih besed.

Z Diceware ustvarite štirimestno glavno geslo in tako zagotovite najvišjo varnost za upravitelja gesel.

Prikazana slika: ussr / Fotografije fotografij

Kako zavarovati svoje bitcoine in preprečiti nepopravljivo izgubo denarnice
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.