Milking it: NSA uporablja piškotke oglaševalcev za uporabniške podatke

[ware_item id=33][/ware_item]

nsa krade vaše piškotke


Kaj je v piškotku? Te majhne datoteke, ki jih uporabljajo brskalniki vseh vrst, so zasnovani tako, da spletnim mestom pomagajo pri ustvarjanju prilagojenih, izbranih izkušenj za netizene - uporabljajo pa jih tudi oglaševalci za sledenje uspešnosti tržnih prizadevanj. Toda kot je razkril The Intercept, se ti navidezno neškodljivi kosi podatkov dajejo v bolj zlonamerno uporabo po zaslugi agencije NSA, ki uporablja svoj program XKeyscore za pridobivanje osebnih podatkov o nič sumljivih internetnih uporabnikih. Naj se piškotki ustavijo pred vladnimi sponzoriranimi recepti?

Imam piškotke?

Oglaševalci in podjetja se za izboljšanje prodaje in ustvarjanje optimizirane spletne izkušnje zanašajo na piškotke. Za številne uporabnike je majhna količina osebnih podatkov, ki so na voljo zasebnim podjetjem, majhna izguba zasebnosti, saj stvari, kot so brskanje, nakupi in zgodovina računov, podjetjem omogočajo, da razvijejo spletno izkušnjo, ki se počuti prilagojeno - na primer spletna mesta si bodo zapomnila vaše uporabniško ime, kaj ste nazadnje kupili in nato na podlagi teh informacij podajte priporočila.

Seveda je prišlo do nekaterih povratnih informacij potrošnikov, saj trgovci vedno ne kažejo, da se potrošniki lahko "odjavijo" od sledenja piškotkom in ne sledijo vedno, ko uporabniki rečejo, da ne želijo več zbrati njihovih podatkov. Spletni brskalniki so tudi del krivde, saj mnogim ni jasno, kako onemogočiti piškotke ali ne bodo pravilno prikazali spletnih mest, ko so piškotki izključeni..

NSA Snacking

Vendar pa po besedah ​​Adage niso samo oglaševalci, ki želijo izdihniti podatke o potrošnikih, tudi če se niso odločili za sledenje. NSA s pomočjo Xkeyscore lahko sledi in si ogleda vse nezašifrirane podatke piškotkov, kar jim omogoča neoviran dostop do interneta na splošno. Medtem ko agencije, kot je Digital Advertising Alliance (DAA), si prizadevajo za boljši nadzor uporabnikov nad svojimi internetnimi podatki, vključno z določbami, ki jih morajo "v razumnem času od zbiranja preiti skozi postopek de-identifikacije", in hitro pravilo o tem, kaj je "smiselno", NSA zagotavlja dovolj časa za iskanje in zajem podatkov, ki jih želijo.

Še huje? Piškotki sledijo potrošnikom po omrežjih in IP naslovih. Tudi če netizenci preklopijo na VPN ali osvežijo svoj IP naslov, piškotek ostane. Uporabniki morajo preklopiti brskalnike ali naprave, da preprečijo doseg oglaševalskih agencij in vladnih vohunov.

Nad čokoladnimi čipsi

Seveda piškotek ni konec sledenja internetu. Kot ugotavlja Time, se podjetja obračajo na programe za sledenje med napravami, ki bi jim omogočali, da vodijo zavihke uporabnikom ne glede na način povezave - pametni telefoni, tablični računalniki, prenosni računalniki in namizni računalniki bi bili poštena igra. In čeprav ima to dodano korist pri shranjenih nakupovalnih vozičkih in zgodovina transakcij ni nikoli zamenjena, pa tudi odpira vrata številnim vprašanjem zasebnosti. FTC že načrtuje, da bo novembra letos organiziral delavnico, na kateri bodo razpravljali o vprašanjih glede varovanja zasebnosti in opredelili načine za zaščito zasebnosti potrošnikov, hkrati pa tudi pooblastili podjetja za izvajanje kritičnih raziskav na trgu. NSA ni povabljen, vendar je varno, saj bodo rezultati zelo zainteresirani.

Samo sladice

Kako uporabniki med brskanjem po spletu hranijo osebne podatke? Odstranjevanje piškotkov brskalnika, izključitev sledenja in previdnost pri zahtevah za dostop do podatkov so del rešitve, vendar morajo tudi oglaševalci okrepiti in spoštovati zahteve, ki ne sledijo zahtevam, skupaj s šifriranjem piškotkov, da bi poslušanje postalo večji izziv za NSA. Lahko se odločite tudi za brskalnik, ki privzeto onemogoči oglase, na primer Brave. V kombinaciji z VPN lahko svoj del pošljete NSA v posteljo brez sladice.

NSA spremlja vaše navade brskanja po spletu. Razmislite, ali ne uporabljate piškotkov.

Predstavljena slika: WavebreakMediaMicro / Dollar Photo Club

Milking it: NSA uporablja piškotke oglaševalcev za uporabniške podatke
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.