Naša reakcija na prismo in vohunje NSA

Prejšnji teden smo v elektronskih komunikacijah videli množico poročanja o medijih, povezanega z zasebnostjo. Začelo se je s poročili, da ameriški telekomunikacijski ponudnik Verizon zagotavlja Agenciji za nacionalno varnost (NSA) stalen dostop do vseh telefonskih zapisov. Naslednji dan smo izvedeli za Prism, tajni nadzorni sistem, ki se uporablja za spremljanje e-poštnih sporočil, klepetov, dokumentov in fotografij. Bolj presenetljiva je bila predlagana stopnja sostorilnosti vodilnih tehnoloških podjetij, kot so Google, Facebook, Skype in Apple.

Medtem ko se zdi, da je trenutek za "jastreb za zasebnost" trenutek "tako sem ti rekel", dvomimo, da kdo slavi to razodetje. Pri ExpressVPN nas muči daljnosežnost špijunskega programa in njegove posledice za družbo kot celoto. Pozabi na "neustavno" ... ves svet je opazovan in zadnjič, ko smo preverili, da ustava ZDA ne velja za Kanado, Avstralijo ali Združeno kraljestvo.

Da, ExpressVPN je močno orodje za anonimizacijo vašega naslova IP in skrivanje vaših spletnih aktivnosti od vašega ponudnika internetnih storitev. A je dovolj močan? Na primer, storitev VPN ne more zaščititi zasebnosti vašega e-poštnega računa, če ima NSA zakulisje za vse podatke na Gmail strežnikih.

Razvrščena predstavitev diapozitivov vlade ZDA, ki jo je objavil The Guardian, razlikuje med dvema vrstama zbiranja podatkov. Prva vrsta je serija štirih različnih programov, ki vključujejo zbiranje iz "vlakenskih kablov in infrastrukture, ko podatki tečejo mimo". Prizma, druga uporabljena metoda, vključuje podatke, neposredno zbrane s strežnikov vodilnih tehnoloških podjetij. Čeprav VPN morda ni učinkovit pri boju proti prizmi, lahko deluje kot pomembno orodje v boju proti prvi vrsti zbiranja podatkov. ExpressVPN uporablja močno šifriranje za brskanje po 100% internetnega prometa med vašo lokacijo in našimi strežniki VPN.

Medtem ko ExpressVPN gre daleč do zaščite zasebnosti in anonimnosti naših uporabnikov, je to le en del enačbe. Dogodki preteklega tedna kažejo, da je potrebna velika pozornost. Preden pošljete e-pošto, uporabite zdrav razum, če bi ga odkrili, lahko škodi. Ali pa razmislite o uporabi šifriranega e-poštnega programa, ki ga lahko prebere samo končni uporabnik, ki ima zasebni ključ. In kot državljan sveta ukrepajte proti zlorabam vlade! Fundacija Electronic Frontier na tem področju naredi veliko dela.

Thomas Jefferson to najbolje pove: "Ko se ljudje bojijo vlade, pride do tiranije. Ko se vlada boji ljudi, je svoboda. "

Naša reakcija na prismo in vohunje NSA
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.