Nadležnost BVI: Zakaj je pomembno

Logotip ExpressVPN. Lepo je.

ExpressVPN je podjetje BVI: Kaj je BVI in ali je del držav za izmenjavo obveščevalnih podatkov "14 oči"?

BVI, ki ima istega monarha kot Velika Britanija, je samoupravna skupina otokov, ki se nahaja na Karibih. The BVI ima svoj zakonodajni organ, ki ga izvolijo državljani BVI, neodvisno sodstvo in nacionalne policijske sile. Kodeks zakonov, ki jih morajo družbe BVI spoštovati, je bil sprejet v BVI in ne v Veliki Britaniji.

"14 oči", znan tudi kot SIGINT Seniors Europe, se nanaša na zbirko 14 držav, katerih tuje obveščevalne agencije si medsebojno izmenjujejo vojaške in protiteroristične informacije.

Ker si te obveščevalne agencije prizadevajo za prestrezanje vseh komunikacij v mednarodnem okolju (ne samo znotraj njihovih nacionalnih meja), ni jasno, ali obstaja povečano tveganje, povezano z upravljanjem storitve VPN znotraj države 14 Oči.

Kljub temu, da je BVI majhen narod brez kakršnih koli tujih obveščevalnih operacij, zagotovo ni pogodbenica nobenih 14 sporazumov o delitvi obveščevalnih podatkov Oči. Zato BVI ne velja za skupino držav 14 oči.

Zakaj bi morala biti pristojnost VPN podjetja pomembna za vas?

Pri izbiri ponudnika VPN je pomembno, da uporabniki, ki se zavedajo zasebnosti, upoštevajo naslednje:

 1. Ali to podjetje VPN deluje iz pristojnosti brez zakonov o hrambi podatkov?
 2. Kakšen je pravni postopek, s katerim lahko vlada naroči ponudniku VPN, da predloži informacije o eni ali več svojih kupcih?
 3. V kakšnih okoliščinah se lahko izda takšno naročilo?

V primeru ExpressVPN, obstajajo jasni odgovori:

 1. Obstajajo v BVI ni zakonov o hrambi podatkov. BVI je obalna jurisdikcija, ki je znana po varstvu zasebnosti. To je v nasprotju z mnogimi evropskimi državami in Avstralijo, ki imajo zakone, ki zahtevajo, da ponudniki internetnih storitev obdržijo metapodatke, povezane z internetno dejavnostjo svojih uporabnikov..
 2. Višje sodišče BVI mora predložiti odredbo, da podjetje BVI predloži dokaze in zapise (v skladu s preiskavo). Druge države, vključno z Združenim kraljestvom in ZDA nimajo pristojnosti, da bi podjetje BVI prisililo k izdelavi zapisov v zvezi s svojimi strankami. Te vlade morajo vložiti zahtevo pri Višjem sodišču BVI, da izda takšen nalog v pristojnosti BVI.
 3. Tuja vlada, ki je vložila zahtevo, mora Višjemu sodišču BVI a) opisati naravo opravljene kriminalne dejavnosti, b.) Posebne dokaze, ki jih išče, c.) Ustreznost zahtevanih dokazov v zadevi in d.) razloge za prepričanje, da je mogoče ustrezne dokaze predložiti v okviru BVI. Poleg tega obstaja zahteva za „dvojno kriminaliteto“, kar pomeni, da mora biti za prošnjo, da se prizna isto kaznivo dejanje, kaznovano z najmanj enoletno zaporno kaznijo po zakonu BVI, če bi bila opravljena v BVI.

Za pridobitev sodne odločbe BVI je zelo obremenjujoč postopek in večina preiskovalcev si ne bi prizadevala tako napornih naporov. Primerjajte to z ZDA, kjer lahko kateri koli sodnik ali odvetniška pisarna izda sodni poziv z zelo malo trdnih dokazov. Navadno morajo to izpolnjevati ameriška podjetja. Google (v skladu s svojim poročilom o preglednosti) vsako leto v ZDA prejme skoraj 30.000 zahtevkov za informacije o uporabnikih in izpolnjuje 79%.

Kaj pa, če tuji vladi uspe prisilno prisilno sodišče BVI odrediti, da ExpressVPN izda vaše podatke?

Odgovor na to vprašanje se skriva v naslednjem: Katere podatke ponudnik VPN ve o meni?

ExpressVPN je vrhunski ponudnik VPN, osredotočen na zasebnost in anonimnost uporabnikov. Naša mreža je zgrajena posebej NE poznajo internetnih dejavnosti naših uporabnikov. Ker je zasebnost temeljni del naše ponudbe storitev, je ExpressVPN varovanje zasebnih internetnih podatkov naših uporabnikov.

Če želimo uporabnikom zagotoviti popolno preglednost, spodaj je seznam tega, kar vemo:

 1. Podatki, ki jih pošljete na naši strani za naročilo, vključno s podatki o plačilu. ExpressVPN ne bi mogel ponuditi vrhunskih VPN storitev, ne da bi sprejel plačila od kupcev. Za najbolj anonimen način plačila priporočamo bitcoin.
 2. Katero od naših aplikacij (in različice aplikacij) ste uspešno aktivirali. Podrobnosti o aktiviranju aplikacij omogočajo naši skupini za podporo pri odpravljanju tehničnih težav, povezanih s posameznimi aplikacijami.
 3. Ali ste na določen dan uspešno vzpostavili povezavo VPN (vendar ne določen čas dneva), do katere lokacije VPN in iz katere države / ISP (ne pa iz katerega naslova IP). Te minimalne informacije nam pomagajo pri zagotavljanju tehnične podpore, kot je na primer svetovanje o tem, kako najbolje uporabiti našo storitev.
 4. Skupna vsota (v MB) prenosa podatkov prek VPN. Čeprav ponujamo neomejen prenos podatkov, če en uporabnik potisne več prometa kot na tisoče uporabnikov skupaj, lahko uporabnika prosimo, da pojasni, zakaj.
 5. (Izbirno za uporabnika) Anonimne informacije o tem, ali so poskusi povezave VPN uspešni. Ti podatki so vključeni v naša orodja za omrežno delovanje, s katerimi lahko ugotovimo težave z določenimi aplikacijami, VPN strežniki ali s posebnimi ponudniki internetnih storitev. Informacije, ki jih prejmemo, so v celoti anonimizirane in ni mogoče povezati s posameznimi uporabniki ExpressVPN. Ta funkcija je podobna možnosti "pošiljanje poročil o napakah" in uporabniki jo lahko preprosto izklopijo v naših aplikacijah.

Bi se kaj od naštetega tičelo vas? V to ne verjamemo, ker osnovne informacije, ki jih hranimo o uporabi VPN, niso tiste vrste informacij, ki bi bile koristne v preiskavi. Če nam BVI High Court odredi, naj jim povemo, kateri uporabnik ExpressVPN je do datuma / časa "X" dostopal do "X" spletnega mesta ali storitve z IP naslovom "Z", ne moremo uskladiti nobene od teh podatkovnih točk (ločeno ali v kombinaciji) z posameznik.

Zakaj ExpressVPN sploh hrani podatke o uporabi?

ExpressVPN ohranja samo najmanjša minimalna količina informacij, ki so potrebne za delovanje visoko zanesljive storitve VPN v merilu. Brez teh informacij ne bi mogli vzdrževati omrežja strežnika, zagotoviti, da naše aplikacije pravilno delujejo ali našim strankam nuditi natančne podpore.

Nikoli ne zbiramo ničesar o tem, kaj uporabniki počnejo z VPN: Brez dnevnikov cilja prometa, DNS zapisov, podatkovne vsebine, časovnih žigov povezave ali IP naslovov. To pomeni, če bi prišlo do vprašanja višjega sodišča BVI, NE MOŽEM odgovoriti na nobeno od naslednjih vprašanj:

 1. Kateri uporabniki ExpressVPN so dostopali do naslednjega spletnega mesta ali storitve?
 2. Do katerih spletnih mest je uporabnik dostopal X?
 3. Kateri uporabniki ExpressVPN so ob določenem času uporabljali dani naslov IP ExpressVPN?

ExpressVPN vašo zasebnost jemlje resno in ne vodi dnevnikov dejavnosti ali dnevnikov povezav. To konkretno pomeni, da NE beležimo nobene od naslednjih občutljivih podatkov:

 • Zgodovina brskanja
 • Prometni cilj
 • Vsebina podatkov
 • DNS poizvedbe
 • Časovni žig ali trajanje povezave
 • Vaš prvotni naslov IP, s katerim se povežete
 • Vaš odhodni naslov IP (tj. ExpressVPN IP, dodeljen vam, ko ste enkrat povezani)

Kombinacija naše pristojnosti za BVI, brez dnevnikov dejavnosti in brez povezav ne omogoča, da je ExpressVPN odlična izbira za uporabnike interneta, ki jih skrbi njihova zasebnost.

Nadležnost BVI: Zakaj je pomembno
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.