Predlog zakona o preiskovalnih pooblastilih Združenega kraljestva: 3 posledice za vašo zasebnost

[ware_item id=33][/ware_item]

Predlog zakona o preiskovalnih pooblastilih, britanski parlament, november 2016.


16. novembra je Hiša lordov odobrila končno različico predloga zakona o preiskovalnih pooblastilih. Vzdevek "Snooperjeva listina,"Predlog zakona bo razširil nadzorne zmogljivosti organov kazenskega pregona in države na ravni, ki jih v zahodni demokraciji še nikoli nismo videli.

Predlog zakona o preiskovalnih pooblastilih: povzetek

House of Lords in House of Commons sta skupaj pregledala predlog zakona o preiskovalnih pooblastilih in mu dala nekaj resnega odmora. V bistvu predlog zakona od ponudnikov internetnih storitev in telefonskih podjetij zahteva, da jih hrani podatke o brskanju svojih strank do enega leta. Poleg tega bodo ti zapisi na voljo več deset javnih organov ob izdaji naloga.

Kakšne so posledice tako spornega zakona? ExpressVPN obravnava tri največje posledice zakona o preiskovalnih pooblastilih za posamezne netizene (tj. Vi).

1. Več vladnih služb z vašimi informacijami = manj zasebnosti

Oddelek za promet, Ministrstvo za zdravje, HMRC, NHS, Agencija za prehranske standarde in Komisija za igre na srečo. Kaj ima ta raznolika skupina vladnih agencij skupno? Odgovor: Ob izdaji naloga bodo (in mnogi drugi) kmalu lahko dostopali do vseh podatkov, shranjenih na vaših električnih napravah..

Trenutno poslanci in njihovi volivci v skladu z Wilsonovo doktrino uživajo pravico do zasebnosti. Po novem zakonu pa pogovori med poslanci in njihovimi volivci verjetno ne bodo več skrivni.

Obveščevalne skupine ne bodo mogle poslušati teh pogovorov brez odobritve predsednika vlade in višjega sodnika, vendar bo zakon o preiskovalnih pooblastilih ogrožal zaupnost vaših podatkov - ne glede na to, ali ste jih sprva izbrali, da jih delite z vlado ali ne.

2. Prihodnje mobilne naprave bodo manj varne

V preteklosti so lahko potrošniki zaupali proizvajalcem naprav, da zaščitijo svoje digitalne pravice. Apple je na primer znan po šifriranju s polnim diskom in zavrnitvi nadzora nad zadaj v izdelke.

Trenutno ni podrobnosti o tem, kako bo vlada Združenega kraljestva prisilila tuje družbe, kot je Apple, k sodelovanju s predlogom zakona o preiskovalnih pooblastilih. Ena teoretična možnost pa je, da bodo podjetja, ki ne izdelujejo skladnih modelov, svoje izdelke razglasila za nezakonite.

Z drugimi besedami, prihodnje mobilne naprave bodo verjetno prišle v zakulisje, ki omogoča varnostno krajo s strani varnostnih organov. In če lahko vlada dostopa do vaše naprave prek te zaklenitve, potem lahko zagotovo tudi katera koli tehnološko sposobna tretja oseba.

3. Zasebnost je bolj odvisno od uporabnika

Največji pomen zakona o preiskovalnih pooblastilih je ta bolj kot kdaj koli prej je vaša spletna zasebnost v vaših rokah.

Predlog zakona naj bi izvzel poslance, zdravnike in odvetnike, vendar ni jasno, kako se bo razlikoval njihov internetni promet. Najboljša obramba je torej, da se zavedate, kaj delite v vseh svojih napravah. Z drugimi besedami: če je ne delite, je nihče ne more prevzeti.

V skladu s to idejo, bodite pozorni na skupno rabo svoje lokacije v spletu, ne dostopajte do svojih osebnih računov z javnih strojev / povezav Wi-Fi in ne pozabite uporabiti VPN-ja za zaščito in anonimnost internetne povezave.

Brani svojo spletno zasebnost iz listine Snooper's

Predlog zakona o preiskovalnih pooblastilih je opomin, da moramo vsi okrepiti spletno zasebnost. Namesto da bi vladnim agencijam in proizvajalcem naprav omogočili dostop do naših podatkov in upali na najboljše, moramo biti obveščeni netizenovci in glasni zagovorniki digitalne svobode.

Tukaj je nekaj stvari, ki jih lahko storite danes:

  • Vključite te najboljše nasvete o zasebnosti v svoje spletno življenje
  • Uporabite anonimna orodja za brskanje, kot je brskalnik Tor
  • Podpirajte skupine za digitalne pravice, kot sta Fundacija Electronic Frontier in Boj za prihodnost
  • Začnite razprave, da bi ozaveščali o okrepljenem državnem nadzoru

Kakšen je po vašem mnenju Hiša lordov, ki je potrdila predlog zakona o preiskovalnih pooblastilih? Katere korake storite za boj za zasebnost na spletu? Spodaj delite svoje misli!

Britanski parlament: Jean Beaufort / Slike v javni domeni

Predlog zakona o preiskovalnih pooblastilih Združenega kraljestva: 3 posledice za vašo zasebnost
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.