WikiLeaks ustvari iskalni arhiv vlomljenih Sonyjevih e-poštnih sporočil in dokumentov

obrazec za prijavo po e-pošti

Na WikiLeaks je bilo objavljenih na tisoče dokumentov in e-poštnih sporočil med napadom na Sony Pictures lani, poroča BBC.

Zakladnica podatkov - 30.287 dokumentov in 173.132 e-poštnih sporočil - je bila že prej na voljo na spletu, vendar je bil način nalaganja in predstavitve zahteven, da jih iščejo kot naporna naloga.

Zdaj pa je WikiLeaks predstavil vse podatke, skupaj z 2.200 e-poštnimi naslovi Sony Pictures, v "popolnoma iskani" obliki prek iskalnika v slogu Google..

Medtem ko si administratorji, ki stojijo za WikiLeaksom, niso vzeli časa, da bi med množico podatkov, ki so jim na voljo, odkrili karkoli zanimivega, drugi.

Neodvisni raziskovalec varnosti Graham Cluley je na primer ugotovil, da je Sony Pictures in njeno osebje precej ohlapno, ko gre za varnost gesla.

Čeprav smo prepričani, da so stranke ExpressVPN okrnjene zaradi takšnih stvari, so Sonyjevi uslužbenci pokazali zaskrbljujoče neupoštevanje varnosti strežnika z uporabo geslov, kot je brezčasna klasika ... "gesla", in drugih starih priljubljenih, vključno z dnevi v tednu in nastavite geslo, ki je identično uporabniškemu imenu.

V nadaljnji predstavitvi Sonyjeve nesposobnosti je Cluley tudi objavil en dokument, ki ga je našel na WikiLeaksu, iz katerega je jasno razviden velik seznam prijav in z njimi povezanih gesel.

Kot si morda predstavljate, Sony ni najbolj vesel, da so se njegovi zasebni podatki ponovno našli na internetu, zlasti v takšni obliki, ki jo je enostavno iskati.

Družba je izdala izjavo, v kateri pravi, da "odločno obsoja" potezo WikiLeaksa in da informacije ne bi smele obstajati v javni domeni.

Julian Assange, ustanovitelj in glavni urednik WikiLeaksa, se s tem ne strinja. Ko je govoril z ekvadorskega veleposlaništva v Londonu, kjer so ga odpravili od 19. junija 2012, je dejal, da datoteke kažejo redek pogled v notranje delovanje tega, kar je označil za "veliko tajno večnacionalno korporacijo"..

Assange je nadaljeval in dejal, da so arhivi Sony "obveščeni v novicah in so v središču geopolitičnega spora". Zatrdil je, da informacije spadajo v javno dobo in da si bo WikiLeaks prizadeval zagotoviti, da bodo tam ostale.

Kar zadeva geopolitični konflikt, na katerega se sklicuje WikiLeaks, lahko le domnevamo, da je šlo za sklicevanje na Severno Korejo, državo, za katero so mnogi domnevali, da končno stoji za napadom.

V primeru, da se ne spomnite, je bila Sony Pictures novembra lani, tik pred izidom "Intervjuja", komični film o dveh novinarjih, ki sta ga zaposlila za ubijanje voditelja Severne Koreje, Kim Jong-un.

Medtem ko povezava z narodom ni bila nikoli dokazana, in še vedno se veliko razpravlja o tem, kdo točno je bil vpleten, vemo, da so severnokorejski uradniki hack poimenovali "pravično delo".

Vemo tudi, da je hekerska skupina z imenom Guardians of Peace prevzela odgovornost za napad in pozneje grozila napadom v slogu 9/11 proti vsem kinematografom, ki so si upali prikazati "Intervju", to pa je spodbudilo Sony k preklicu gledališke oddaje filma.

Ker je družba izrazila zaskrbljenost nad varnostjo zaposlenih in kinematografov, se je pozneje po pritiskih javnosti premislila in film je dobil omejeno izdajo, preden se je hitro prikazal na iTunes, Blu-Ray in DVD.

Kot odgovor na objavo arhiva, ki ga je mogoče iskati v WikiLeaksu, je Sony dejal, da je zaskrbljen zaradi "varnosti, varnosti in zasebnosti" svojega podjetja in 6.000 plus zaposlenih, medtem ko je Chris Dodd, predsednik MPAA, dejal, da je nepridobitna medijska organizacija ne opravlja javne službe, temveč je "dodatno kršil zasebnost vseh vpletenih oseb".

WikiLeaks ustvari iskalni arhiv vlomljenih Sonyjevih e-poštnih sporočil in dokumentov
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.