Windows 10 ima šibke privzete nastavitve zasebnosti

Windows 10 nima zasebnosti

Windows 10 je tu. Generacije Microsoftovih uporabnikov so se naučile biti previdne pri večjih nadgradnjah, toda ta ima za seboj plimno valovanje. Uporabniki so lačni vpogleda, da bi jim pomagali pri odločitvi, ali bodo nadgradili zdaj ali čakali na izboljšave. In glede na to, koga poslušate, je Windows 10 najboljši operacijski sistem, ki ga je Microsoft doslej zasnoval, ali popolna nočna mora. Torej, kaj je to? Odgovor je ... da.

Če se zdi preveč dobro, da bi bilo res ...

Večina pregledov sistema Windows 10 je pozitivnih. Priljubljeni meni Start se je vrnil po zloglasni odsotnosti operacijskega sistema Windows 8. Izgubili so ločene vmesnike ploščic za namizja in tablične računalnike. Xbox integracija omogoča enostavno povezovanje krmilnika in predvajanje neposredno iz prenosnika, tudi prek Wi-Fi-ja. Poleg nekaj pritožb glede novega brskalnika Edge in razpršenih poročil o sesutjih je Microsoftov novi operacijski sistem po večini računov uspešno uresničevanje desetletnih sanj o čisti in prijetni izkušnji, ki so dosledne na vseh napravah. Najboljši del? BREZPLAČNO!

Brezplačno, vendar za ceno

Motivacija nepremagljivega cenovnega sistema Windows 10 postane očitna, ko odkrijete njeno težnjo po pošiljanju osebnih podatkov Microsoftu, tudi če nima očitnega razloga za to. To bi bilo dovolj težavno, če bi bil le del privzetih nastavitev zasebnosti za operacijski sistem, vendar nekateri uporabniki poročajo, da Windows 10 vseeno pošlje Microsoftove podatke takoj, ko ste morda izključeni ali onemogočeni za komunikacijo z Microsoftom, ki so izključeni ali onemogočeni. pritisnite tipko Start.

Za nekatere je to majhna cena, ki jo je treba plačati za hitrost in odzivnost, ki jo lahko zagotovijo le Microsoftovi osrednji strežniki. Navsezadnje so uporabniki pričakovali, da se bo njihova programska oprema prilagodila svojemu osebnemu vedenju, kar pa ni mogoče, ne da bi Microsoft to vedenje posnel in poslal nazaj v laboratorij. Za druge pa so stroški Microsoftove politike zasebnosti preveliki, da bi jih morali nositi, zlasti ko gre za to, kako korporacijski velikan uporablja podatke:

Vaše osebne podatke delimo z vašim soglasjem ali po potrebi za dokončanje katere koli transakcije ali zagotavljanje katere koli storitve, ki ste jo zahtevali ali pooblastili. Podatke delimo tudi s podružnicami in podružnicami pod nadzorom Microsofta; s prodajalci, ki delajo v našem imenu; kadar to zahteva zakon ali odgovarja na pravni postopek; za zaščito naših strank; za zaščito življenj; ohraniti varnost naših storitev; in zaščito pravic ali lastnine Microsofta.

Soglasje v oblaku

Žal za uporabnike, ki se zavedajo zasebnosti, bi bilo "z vašim soglasjem" bolj natančno opisano kot "razen če nam ne rečete, da ne", ker je večina funkcij zbiranja podatkov privzeto omogočena.

Zaskrbljeni uporabniki naj se izognejo Microsoftovim priporočilom, da med nastavitvijo izberejo možnost »Express« - ki med drugim omogoča tretjim osebam, da vam pošiljajo oglase na podlagi podatkov, ki jih Microsoft zbira - in namesto tega uporabljajo Vodnik Slate za konfiguriranje sistema Windows 10 za največjo zasebnost.

Vse to zbiranje podatkov se morda ne zdi nič novega za osiromašene uporabnike interneta, vendar je to nekaj spremenjenega tempa za Microsoft, podjetje, ki je prej znano po nižanju oblačnih storitev in se osredotoča na samostojno programsko opremo. Microsoft je z Windows 10 uradno združil Apple in Google v dobi računalništva v oblaku. Gotovo so minili dnevi, ko ste morali odpreti spletni brskalnik in se "prijavili" v internet. Microsoftova nova generacija uporabnikov se na internet vpisuje - čudeži in nevarnosti - od trenutka, ko odprejo računalnik.

Če vas skrbi, katere podatke zbira Windows 10, lahko dobra programska oprema VPN pomaga varovati vašo zasebnost.

Predstavljena slika: esebene / Fotografski klub Dollar

Windows 10 ima šibke privzete nastavitve zasebnosti
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.