Zakon CLOUD je bil pravkar vpisan v zakon: tu je nekaj, kar morate vedeti

[ware_item id=33][/ware_item]

Ikona CLOUD Act


Z novodobnim ciklom, v katerem prevladujejo pobegi Bele hiše in prihajajoče vmesne volitve, se zgodbe, ki bi morale prevzeti središče, morda ne upoštevajo. Tak primer je uničujoč akt o varovanju zasebnosti, ki ga je Kongres na skrivaj sprejel konec prejšnjega tedna.

Napačno zasut med računom za porabo države na 2232 straneh je majhna določba, ki obljublja katastrofalne posledice. Znan kot zakon CLOUD (razjasnitev zakonite uporabe čezmorskih podatkov), ta zakonodajni organ razveljava vsak napredek, ki so ga države naredile v smeri globalne zasebnosti v zadnjih nekaj letih.

Ta akt, sprejet brez glasov, javne obravnave ali celo ene same razprave, sam po sebi sam preoblikuje svetovne predpise o zasebnosti - in ne na bolje.

Kaj je zakon CLOUD?

V skladu z zakonom CLOUD imajo vlade ZDA (pa tudi vlade v tujini) več svobode za zbiranje, shranjevanje in uporabo vaših zasebnih podatkov proti vam.

Predlog zakona spreminja zbiranje podatkov na dva načina: Prvič, organom (organi pregona, priseljevanje, lokalna policija itd.) Daje več svobode za dostop do zasebnih podatkov osebe, ne glede na to, iz katere lokacije živi ali živi. Drugič, ameriškemu predsedniku daje možnost, da z vladnimi organi oblikuje „izvršne sporazume“, obema pa daje možnost dostopa do podatkov druge, ne da bi se morali držati zakonov o zasebnosti te države.

Pred tem bi oblasti morale ameriški vladi poslati uradno zahtevo, preden bi lahko dostopale do vaših podatkov, zdaj pa lahko preprosto poiščejo generalnega državnega tožilca, State Department ali celo predsednika za takojšen in neomejen dostop..

Tudi ko se bodo sprehodili mimo presenetljivih sposobnosti, bodo zdaj morale zbirati, analizirati, shranjevati in po svojih podatkih narediti karkoli drugega, razmisliti o vseh naključnih zbirkah, ki bodo zagotovo prišle zraven. Ti uradniki ne bodo samo zbirali podatkov o vas; zbirali bodo tudi informacije o tistih okoli sebe.

Recimo, da ima švedski organ dostop do vašega Twitter računa. Ko zberejo vaše osebne podatke, bodo naključno lahko pridobili informacije o svojih spremljevalcih, retweetih, všečkih itd. To je na stotine tisoč potencialnih posledic za zasebnost, ki jih v tem računu preprosto ne upoštevamo..

Z zbiranjem podatkov lahko tako nacionalnim kot mednarodnim organom omogočite karte-blanche, CLOUD ACT bo kmalu odprl pločevinko s črvi.

Kako vpliva zakon CLOUD na vas

Tu je osnovna težava: ker je bil zakon CLOUD prisoten v vladnem računu za porabo za tri milijard dolarjev za skupne izdatke, ni bilo časa za razpravo ali glasovanje o aktu. Kongres je tako nestrpen prenesel prvega, da drugega ni imel časa preverjati. Neverjetno neprevidno je sprejeti neko dejanje, ne da bi najprej imeli odprto razpravo, vendar je tukaj, in kmalu bo naznanil temen čas za zasebnost.

Senator Orrin Hatch, eden od sponzorjev zakona in nekdo, ki verjetno ne ve, kako posodobiti spletni brskalnik Internet Explorer, je navedel:

Zakon CLOUD premosti razkorak, ki včasih obstaja med kazenskim pregonom in tehnološkim sektorjem, saj daje kazenskim pregonom orodja, ki jih potrebuje za dostop do podatkov po vsem svetu, hkrati pa ustvarja okvir zdravega razuma za spodbujanje mednarodnega sodelovanja za reševanje kolizije prava.

Prav tako učinkovito izključuje osrednji primer vrhovnega sodišča, v katerem je Microsoft zadnja štiri leta trdil, zakaj ga ne bi smeli prisiliti v zasebne podatke, shranjene na strežniku Združenega kraljestva, ameriškim oblastem. S tem, ko bi se zadeva zavzela za postavitev pravnega precedensa, bi lahko odločitev v prihodnosti zelo vplivala na vse druge primere zasebnosti.

Zdaj bolj kot kdaj koli prej morate zaščititi svojo pravico do zasebnosti

Čeprav tovrstna zakonodaja ni nova, je to prvič izvedeno v tej lestvici in dejstvo, da je bil sprejet na skrivaj, še bolj zaskrbljujoče. Zagovorniki zasebnosti so že hitro izrazili zaskrbljenost.

Zakon CLOUD je bil sprejet. Globalno uničuje zasebnost, zato jo je bilo treba brez razprave potopiti v 1,3 bilijona dolarjev.

Šifriraj. Šifriraj. Šifriraj. Pojdi temno.

Ko se zasebnost kriminalizira, imajo zasebnost le kriminalci. Spet smo razprodani. pic.twitter.com/Ms5bm1opBo

- Andreas M. Antonopoulos (@aantonop), 23. marec 2018

EFF tudi ne vleče udarcev. V nedavni spletni izjavi je fundacija zastopala nove zahteve (ali pomanjkanje le-teh) in zapisala: "Ta predlog zakona ima velike posledice za zasebnost tako v ZDA kot v tujini. V kongresu mu niso bili deležni pozornosti, ki bi si jo zaslužil. "

Kongres trenutno poteka zelo neverjetno, kar bi pomagalo, če bi pri pripravi predloga zakona sodelovali ljudje, ki dejansko vedo nekaj o digitalni zasebnosti. Ko gre za to, zakon CLOUD na način vlade pravi, da ceni nacionalno varnost pred zasebnostjo.

Argument, ali nimate kaj skriti, je končan. Vaši osebni podatki so ranljivi, vendar se lahko zoperstavite. Naj bo vaš VPN vklopljen, izogibajte se objavljanju osebnih podatkov na spletnih straneh družbenih medijev (ali jih v celoti izbrišite) in ne pozabite, da bo vaš glas slišan.

EFF nasprotuje novemu zakonu. Pridružite se jim v njihovem boju.

Zakon CLOUD je bil pravkar vpisan v zakon: tu je nekaj, kar morate vedeti
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.