Zaradi novega skenerja irisa Minority Report izgleda kot Flintstones – #WTFWed Wednesday

visokotehnološki skener irisa

Tehnologijo skeniranja irisa ste že videli v filmih. Kot Minority Report, kjer Tom Cruise vsakič, ko hoče skozi vrata, le streljati z očmi na skener na steni.

In to je precej impresivna tehnologija na način znanstvene fantastike v zgodnjih 2000-ih. Veliko lažje kot kakorkoli nositi ključ.

Toda v primerjavi z najnovejšimi skenerji irisov v resničnem življenju so tisti v poročilu Minority Report kot nekaj iz kamene dobe.

Ker se zdaj skenerjem irisa ni treba tako približati. Lahko prepoznajo vašo šarenico in vas prepoznajo oddaljene do 40 čevljev.

Nobenega optičnega bralnika vam sploh ni treba iskati. "Večina biometričnih sistemov na osnovi šarenice od uporabnikov zahteva veliko sodelovanja," piše na spletni strani projekta. Ja ... to je zato, ker gre za kršitev naših pravic, da brez povpraševanja vzamemo osebne podatke.

Na kratko, že ne nadzorujete svojega ID-ja irisa. Vsakdo bi lahko pregledal vašo šarenico in spremljal vašo aktivnost. In sploh ne boste vedeli, da se dogaja.

"Pravzaprav najdem obraz"

Univerza Carnegie Mellon je razvila nov "sistem za pridobivanje irisa na dolge razdalje". Prototip je glomazen stroj. Toda kot vsa nadzorna tehnologija se bo kmalu skrčila na velikost, ki jo je enostavno skriti pred pogledom.

V spodnjem videoposnetku izumitelj Marios Savvides prikazuje, kako lahko vohunsko napravo ukradejo vašo identiteto irisa, medtem ko vas avtomobil potegne. S samim seboj je precej zadovoljen - kot da njegov izum ni groba invazija na vašo zasebnost.

"Kaj je prva stvar, ki jo narediš, ko te potegnejo? Seveda pogledate v svoje stransko ogledalo in vidite, kaj se dogaja.

"Toda zdaj, ko se gledam v ogledalo, dejansko najde svoj obraz, zaznava moje oči.

Segmentiral je regijo šarenice, izvlekel funkcije in jih nato primerjal, da bi ugotovil, kdo sem. "

Z drugimi besedami, to je najbolj skrita naprava za nadzor. Oglejte si video in se pripravite na plazeče!

Združevanje oznak na vaši zasebnosti?

Misel, da bi kamera prepoznala vašo šarenico in vas prepoznala med vožnjo, je dovolj zaskrbljujoča. Ko pa razmišljate o tem, kako bi lahko ta novi skener irisa dolgega dosega vključili v druge nadzorne tehnologije in prevare, stvari postanejo resnično temačne.

Kmalu kaj naslednjega se zgodi, da ni pretežko:

ID za iris z dolgim ​​dosegom + nadzorne kamere = nič zasebnosti

Na mnogih mestih je na tisoče kamer, ki spremljajo vsak tvoj korak, kamor koli greš. Še posebej v državah, kot je Velika Britanija, kjer je samo v Londonu več kot 500.000 kamer. Ko bodo nadzorne kamere z visoko ločljivostjo začele vključevati odkrivanje šarenice, ne boste mogli kamor koli, ne da bi vas računalnik spremljal in identificiral.

Kriminalci klonirajo vašo šarenico, da bi vas ukrotili in se izognili odkrivanju

Glavni problem biometričnih podatkov, kot je iris, je, da jih nikdar ne moremo spremeniti. Ko ima nekdo klon vaše šarenice ali prstnega odtisa, vas lahko za vedno predstavi. Že smo videli enega hekerja, ki je s kamero kloniral odtis politikov. Ne bo dolgo, dokler hekerji ne bodo mogli izdelati kontaktnih leč s kloniranimi šarenicami. Hej, to je poročilo o manjšini.

Tako ga imamo, sistem za pridobivanje irisa z dolgim ​​dosegom. Zdaj smo korak bližje življenju v stanju popolnega nadzora. Lepo.

Berete #WTFV sredo, tedensko posodobitev o norem svetu tehnologije nadzora. Naslednji teden se uglasite za še en neverjeten napad na vašo zasebnost - in ne pozabite deliti!

#WTF sreda podjetja ExpressVPN vam prinaša čudne, šokantne in grozljive zgodbe o zasebnosti podatkov - potegnjene naravnost iz novic. Mislite, da je vaša zasebnost? Še enkrat razmisli. Počutili se boste nelagodno. Ogorčeni boste. Mislili boste, "WTF ?!"

Všeč vam je ta objava? Sovražiti? Več grozljivih zgodb o vdoru v vašo zasebnost preberite v našem arhivu #WTFV sredo. Veste, da se ne morete upreti ...

Zaradi novega skenerja irisa Minority Report izgleda kot Flintstones - #WTFWed Wednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.