Razglasitev dobitnika štipendije za zasebnost za prihodnost 2019

Zmagovalec štipendije ExpressVPN 2019

Veseli nas, da lahko razglasimo zmagovalca štipendije za zasebnost ExpressVPN Future of Privacy 2019: Seth Connell, študent prava na Univerzi Regent v Virginiji, ZDA, čestitke!

Letos je naš esejistični poziv študente pozval, naj razpravljajo, ali se moramo za zagotavljanje zasebnosti potrošnikov zanašati na vlade ali prosti trg. Prejeli smo več kot 1000 prispevkov, ki obravnavajo to temo, z veliko trdnimi argumenti za in proti vladnemu posredovanju pri urejanju uporabe informacij o potrošnikih..

Na podlagi trdnosti in jasnosti argumentacije smo se odločili, da bomo nagrado za štipendijo v višini 5000 USD podelili podjetju Seth, ki je zapisal, da bi bilo treba v prizadevanju za optimalno zasebnost uporabnikov vladno posredovanje čim bolj zmanjšati v korist potrošniške izbire. Njegov esej si lahko preberete na naši strani s štipendijami.

Letos je bila konkurenca s toliko prijavljenimi kandidati, vendar je pet kandidatov predstavilo prepričljive poglede na to, kar je postajalo vse večja tema razprav med državami in podjetji. Vsak drugi kandidat je osvojil 12-mesečno naročnino na ExpressVPN.

To so:

  • Isabella Grundseth, Srednja šola Mountainside, Oregon, ZDA.
  • Calvin Kuo, Univerza v Virginiji, ZDA.
  • David Slottved, University of Oxford, Združeno kraljestvo
  • Elijah Smith, Univerza v Pittsburghu, ZDA.
  • Jared Stancombe, Univerza v Indiani, ZDA.

Sethom smo govorili o njegovem zmagovalnem eseju, njegovih lastnih ukrepih glede zasebnosti in o tem, kako namerava uporabiti diplomo za pomoč drugim.

Čestitamo, Seth! Za začetek, kakšna so vprašanja digitalne zasebnosti, s katerimi se srečujete v vsakdanjem življenju? Ali sprejemate ukrepe za zaščito digitalne zasebnosti?

Zdi se, da se na vsakem koraku v življenju zaskrbi nekaj zasebnosti. Pogosto naletim na aplikacije in spletna mesta, ki me prosijo, spremljam moje osebne podatke in pošiljam prilagojene oglase. Tveganja skušam zmanjšati tako, da zanikam kakršna koli dovoljenja, ki jih ne potrebujem za pravilno delovanje programa, ali če lahko najdem drug program ali spletno mesto, ki ne bo tako invaziven, se odločim za alternativno.

Zaskrbljujoče so tudi različne kršitve podatkov, ki se dogajajo s številnimi podjetji po državi in ​​svetu. Zdi se, da ti podatki danes niso varni in močno verjamem, da je pomembno, da se zaščitite s trdnim načrtom zaščite pred krajo identitete. Samo nekaj časa je, preden bodo ogroženi naši podatki, in zanesljiva storitev za obnovitev je ključna, da preprečite, da bi se vaše življenje ukoreninilo zaradi kršitve podatkov. Za osebno plat stvari uporabljam tudi zasebno zasebno omrežje (VPN) za brskanje po svojem naslovu IP in za naloge, ki vključujejo občutljive informacije, uporabljam samo zaupanja vredna in varna omrežja Wi-Fi..

Katera največja tehnološka podjetja se po vašem mnenju najbolj vsiljuje v zasebnost ljudi?

Po moji oceni so najbolj vsiljiva tehnološka podjetja Google, Amazon in Facebook. Ta podjetja ponujajo trdne izdelke in rešitve za potrošnike in podjetja, in zagotovo sem eden izmed njih. Vendar so dovoljenja, ki jih ta podjetja zahtevajo za uporabo svojih storitev, zelo vsiljiva in prevzemajo goro osebnih podatkov, ki se kasneje uporabljajo za tržne namene. Facebook se je ukvarjal z večjimi vprašanji o odnosih z javnostmi v zvezi z ravnanjem s podatki uporabnikov. Razumljivo je, da ta podjetja podatke uporabljajo kot so; navsezadnje je potencial za dobiček od prodaje z uporabo teh podatkov velik, vendar je na žalost naša zasebnost.

Kot sem že omenil v esej, en novinar za Washington Post je zaključil, da je brskalnik Google Chrome učinkovito orodje za rudarjenje podatkov, ki se maskira kot brskalnik. Podobno se zdi, da naprave Google Home in Amazon Alexa vedno beležijo pogovore njihovih lastnikov, FBI pa je tiho priznal, da te naprave uporablja kot zaledno prisluškovanje. Dejstvo, da te naprave in podjetja poslušajo naše pogovore, je dovolj slabo, vendar dodajanje grožnje vladnih sil pomeni precej pogumen nov svet.

V svojem eseju pravite, da potrebujemo več izbire tehnoloških izdelkov in storitev. Kako naj industrijo, kjer prevladuje več tehnoloških velikanov, približajo novi konkurenti in startupi, ki vstopajo na trg?

Rekel bi, da je za podjetnike pomembno, da ohranjajo inovacije in promovirajo svoje ideje na trgu. Bolj ko inovirajo, boljše bo sčasoma postalo naše življenje. Predlagam, da razmislim o tem, ali želi tehnološko podjetje promovirati bolj varen izdelek ali storitev. Trenutno je sanje za številne tehnološke startupe odkupilo podjetje, kot je Google. Če je izdelek tako dober, da si ga Google želi, je morda veliko denarja vpleteno v prodajo blagovne znamke večjemu podjetju. Možna slabost je, da potrošniki ne bodo dobili vso potencialno korist, ki bi jo ta zagoni lahko zagotovili drugače.

Recimo, da se zagon resnično želi osredotočiti na zasebnost uporabnikov. Trg za to zagotovo obstaja in ta trg bo verjetno še naprej rastel. Če pa se ta zagon strinja, da ga bo kupilo večje podjetje, ki nima istega poudarka, potrošniki ne bodo imeli koristi od alternativnega izdelka, ki bo ponujal koristi brez tveganj za njihovo zasebnost. Zato bi rekel, da bi se moralo več podjetnikov odpovedati skušnjavi, da bi prodali večjemu podjetju. Držite se svojih načel in naredite odličen izdelek, ki ga bodo kupili ljudje, ki skrbijo za zasebnost. Kdo ve, če bodo ti startupi dovolj zrasli, bo pritiskal na obstoječa podjetja, da se odzovejo in povečajo zaščito zasebnosti, če bodo še naprej.

Nazadnje, kaj trenutno študirate in kaj si upate nadaljevati v prihodnosti?

Trenutno opravljam diplomo iz prava in bom opravil pravosodni izpit leta 2022. V mislih imam dve vrsti pravne kariere. 

Prvič, rad bi bil ustavni odvetnik, ki je specializiran za zakon o četrti spremembi (prepoved nerazumnih preiskav in zasegov). Na milijone Američanov je bilo skoraj dve desetletji podvrženo nezakonitemu nadzoru, in verjamem, da je pomembno podpreti modrost četrtega amandmaja in se odbiti nazaj proti državi množičnega nadzora. 

Kot drugo pa me zanima tudi pomoč družinam s svojimi financami in sodelovanje z njimi pri doseganju boljše finančne prihodnosti. Trenutno sem finančni trener in študent prava in bi rad vključil svojo prakso finančnega trenerstva v prakso, če bi imel priložnost.

~

Je za vas pomembna zasebnost? Razmislite o razpisu natečaja za eseje prihodnjega leta za štipendijo za zasebnost ExpressVPN Future of Privacy! Več podrobnosti v začetku leta 2020.

Razglasitev dobitnika štipendije za zasebnost za prihodnost 2019
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.