Cum să fii incognito în lumea reală

Cum să evitați camerele CCTV

Starea de supraveghere este aici, urmărindu-vă la fiecare colț – de la apartamentul dvs. până la muncă, mall și club. Nu este de neconceput să mergem complet întuneric online, dar cum ne mișcăm în lumea reală fără să fim văzuți?

1. Criptați comunicările

Dacă doriți să dispariți din ochii aparatului dvs. prietenos de supraveghere locală, păstrați un pas înainte. Asigurați-vă că nimeni nu poate afla în prealabil despre planurile dvs. și unde se află, aruncându-vă o privire asupra comunicărilor dvs..

SMS-urile și apelurile telefonice sunt un tabu absolut, dar trebuie să fiți atenți și la e-mail și la toate celelalte forme de comunicare necriptate..

De fapt, dacă trebuie să vă ascundeți de autorități, nu puteți mai avea niciodată un telefon sau ceva cu o cartelă SIM. Asta nu înseamnă că nu puteți avea un număr de telefon, însă trebuie doar să aveți mare grijă la numerele virtuale pe care le configurați online.

2. Găsiți un loc sigur pentru a trăi

Cu cât este mai aglomerat, ocupat și haotic cartierul dvs., cu atât mai bine. De asemenea, ar trebui să găsiți o clădire cu mai multe intrări, fără protecție și cât mai puține camere video. A fi aproape de piețe, de transportul public și de locuri aglomerate este un mare avantaj.

Dacă aveți colegi de cameră și subînchirieri vă pot face lucrurile mult mai ușoare, deoarece nu va trebui să vă faceți griji pentru facturile de energie electrică și plățile de închiriere pe numele dvs. În mod ideal, vă puteți muta oricând și nu trebuie să împărtășiți prea multe informații colegilor de cameră, deși trebuie să aveți încredere oarecum în ele.

  Siri și Alexa își antrenează AI-ul cu vocea ta. Iată cum puteți șterge aceste date.

3. Lăsați întotdeauna dispozitivele acasă

Telefonul dvs. este dispozitivul de urmărire perfect. Atâta timp cât se conectează la un turn celular, acesta va transmite numărul său de serie și identificatorul cardului SIM, permițând poliției, telco și aproape oricui să afle locația dvs. exactă.

Când vă conectați la Wi-Fi, adresa dvs. MAC se transmite routerului, care poate utiliza puterea semnalului pentru a vă localiza în parcuri și clădiri publice.

Ați putea folosi un laptop pentru a vă orienta traficul prin VPN și Tor în locuri publice Wi-Fi, dar chiar și acest lucru poate avea riscuri.

4. Fii inteligent când te miști în oraș

Pentru a vă ocoli, va trebui să vă limitați și nu încalca niciodată următoarele reguli:

  • Nu conduceți o mașină sau o motocicletă
  • Nu folosiți aplicații de călătorie precum Uber
  • Nu folosiți un card de tranzit electronic
  • Nu cumpărați bilete cu altceva decât în ​​numerar

Bicicletele sunt destul de bune, la fel și mersul pe jos. Ceea ce contează este că te amesteci cu mulțimea. Dacă locuiești într-un oraș în care nimeni nu umblă, nici nu ar trebui. Dacă sunteți singurul cu bicicleta, nu vă deranjați.

5. Batați scanerele de recunoaștere facială

Cea mai mare amenințare la adresa vieții private vor fi camerele de luat vederi și vei întâlni zeci de camere în rutina ta zilnică. Din fericire, supravegherea automată este mai ușor de bătut decât un ochi uman.

Există acum milioane de camere CCTV operate în Marea Britanie, de exemplu, iar în timp ce majoritatea sunt operate în mod privat, aceste date pot fi ușor puse la dispoziția poliției.

  Noul scaner de iris face ca Raportul minorității să pară cu Flintstones - #WTFWed Wednesday

Pentru a evita supravegherea automată, ar trebui să îți ascunzi fața, de exemplu, sub o pălărie sau o mască de față. Dacă vă deplasați cu bicicleta, casca dvs. va fi capacul perfect.

Luptați pentru confidențialitate înainte de a fi alergat

Atâta timp cât urmați aceste sfaturi în scopul menținerii vieții private, vă veți descurca foarte bine, deși nu veți avea o mulțime de oportunități de a testa lucrurile.

O organizație bine finanțată precum o agenție federală sau o mafie ar putea să vă urmărească în continuare prin rețeaua lor de oameni de pe teren și prin capacitatea lor de a vă urmări din alte indicii pe care le lăsați în urmă, cum ar fi interacțiunile cu magazinele, statutul dvs. de angajare sau prietenii dvs..

Lupta pentru confidențialitate în lumea fizică poate părea pierdută uneori, dar există încă multe lucruri pe care le putem face pentru a ne păstra libertățile și nu trebuie să fie la fel de drastice ca cele din acest post. Dar dacă un număr semnificativ de oameni nu face o alegere conștientă pentru confidențialitate, s-ar putea ca în curând să se piardă pentru totdeauna.

Cum să fii incognito în lumea reală
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.