Noul scaner de iris face ca Raportul minorității să pară cu Flintstones – #WTFWed Wednesday

scaner de iris de înaltă tehnologie

Ați văzut deja în filme tehnologia de scanare a irisului. La fel ca Minority Report, în care de fiecare dată când Tom Cruise vrea să treacă printr-o ușă, tot ce trebuie să facă este să-și clipească ochii la un scaner de pe perete..

Și este o tehnologie destul de impresionantă, într-un fel de mod de știință la începutul anilor 2000. În orice caz, este mult mai ușor decât să transporti o cheie.

În comparație cu cele mai noi scanere pentru irisuri din viața reală, cele din Minority Report seamănă cu ceva din epoca de piatră.

Deoarece acum, scanerele cu iris nu trebuie să se apropie atât de mult. Vă pot recunoaște irisul și vă pot identifica de la 40 de metri distanță.

Nici nu trebuie să te uiți la noul scaner. „Majoritatea sistemelor biometrice bazate pe iris necesită multă cooperare din partea utilizatorilor”, spune pagina web a proiectului. Da … asta se datorează faptului că este o încălcare a drepturilor noastre de a lua date personale fără a cere.

Deci, pe scurt, nu mai controlați propriul ID de iris. Oricine îți poate scana irisul și îți poate monitoriza activitatea. Și nici nu vei ști că se întâmplă.

„Chiar îmi găsește fața”

Noul „sistem de achiziție a irisului pe distanțe lungi” a fost dezvoltat de Universitatea Carnegie Mellon. Prototipul este o mașină voluminoasă. Dar, ca toată tehnologia de supraveghere, în curând va fi redusă la o dimensiune care este ușor de ascuns din vedere.

  Un program controversat de înregistrări telefonice NSA s-ar putea opri

În videoclipul de mai jos, inventatorul Marios Savvides arată modul în care dispozitivul spion poate fi folosit pentru a-ți fura identitatea irisului în timp ce ești tras în mașină. Este destul de mulțumit de el însuși – de parcă invenția sa nu este o invazie brută a vieții private.

„Care este primul lucru pe care îl faci când ești tras? În mod natural, te uiți în oglinda ta laterală pentru a vedea ce se întâmplă.

„Dar cum mă uit acum în oglindă, de fapt, îmi găsesc fața, detectându-mi ochii.

Segmentează regiunea irisului, extrage funcții și apoi le potrivește pentru a afla cine sunt. ”

Cu alte cuvinte, acesta este dispozitivul de supraveghere ascuns. Urmăriți videoclipul și pregătiți-vă să plecați!

Echiparea de etichete privind confidențialitatea?

Gândul ca o cameră să poată să îți recunoască irisul și să te identifice în timp ce conduci este îngrijorător. Dar când te gândești la cum ar putea fi încorporat acest nou scaner cu iris de lungă durată în alte tehnologii și escrocherii de supraveghere, lucrurile devin cu adevărat întunecate.

Nu este prea greu să ne imaginăm în curând niciuna dintre următoarele:

Camele de supraveghere iris + ID pentru distanțe lungi = confidențialitate zero

În multe locuri există deja mii de camere care vă urmăresc fiecare mișcare, oriunde mergeți. Mai ales în țări precum Marea Britanie, unde există peste 500.000 de camere numai în Londra. Odată ce camerele de supraveghere de înaltă rezistență încep să încorporeze detectarea irisului, nu veți putea să mergeți nicăieri fără să fiți urmăriți și identificați de un computer.

  Tehnica care ne poate spiona creierul vine

Infractorii care vă clonează irisul pentru a vă încadra și pentru a scăpa de detectarea

O problemă majoră a biometricelor, cum ar fi irisul, este că ele nu pot fi schimbate vreodată. Odată ce cineva are o clonă a irisului sau a amprentei tale, te poate răspunde pentru totdeauna. Am văzut deja un hacker care clonează amprenta unui politician doar cu o cameră foto. Nu va trece mult până când hackerii nu pot face lentile de contact cu informații clonate despre iris – hei, este din nou raportul pentru minorități.

Deci avem acolo, sistemul de achiziție a irisului pe distanțe lungi. Acum suntem cu un pas mai aproape de a trăi într-o stare de supraveghere completă. Minunat.

Citiți #WTFWed Wednesday, o actualizare săptămânală despre lumea nebună a tehnologiei de supraveghere. Căutați săptămâna viitoare pentru un alt atac incredibil asupra vieții private și nu uitați să vă împărtășiți!

#WTFWed Wednesday de la ExpressVPN vă aduce povești ciudate, șocante și înfiorătoare despre confidențialitatea datelor – trase direct din știri. Crezi că intimitatea ta este a ta? Mai gandeste-te. Te vei simți inconfortabil. Vei fi indignat. Vei gândi, „WTF ?!”

Îți place acest post? Urăsc asta? Citiți mai multe povești de groază despre invazia vieții private în arhiva noastră #WTFWed Wednesday. Știți că nu puteți rezista …

Noul scaner de iris face ca Raportul minorității să pară cu Flintstones - #WTFWed Wednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.