Ce este Adware?

Dacă ați fost pe un computer personal de vreo dată în ultimul deceniu sau mai mult, probabil că ați auzit termenul „adware” folosit în știri sau l-ați văzut în ironic anunțuri online.

Termenul „adware” este derivat din expresia „software acceptat de publicitate” – la fel ca videoclipurile gratuite pe care le avem acces instantaneu online prin YouTube și alte servicii software oferite în cloud.

În esență, adware-ul compensează costul unei aplicații software, permițând totuși producătorilor de software să obțină profituri – datorită desigur reclamelor. Dar, pentru mulți utilizatori, în cel mai bun caz, adware-ul este o supărare. În cel mai rău caz, poate fi o experiență intruzivă și o potențială amenințare la adresa securității.

Unele programe adware funcționează ca un colecționar al istoricului dvs. de navigare – colectând informații despre obiceiurile de utilizare a internetului dvs. în efortul de a afișa anunțuri „personalizate” care sunt mai susceptibile să vă atragă, pe baza istoricului dvs. de navigare.

În timp ce acest tip de difuzare a anunțurilor poate fi într-adevăr enervant, se înrăutățește. Unele programe adware pot conține software suplimentar, numit spyware, care este destinat să capteze mai multe informații personale dincolo de istoricul de navigare și să le trimită înapoi către infractori și / sau hackeri.

Adware-ul simplu, care nu conține spyware, nu captează sau transmite aceste date. Cu toate acestea, atât adware, cât și spyware reprezintă o scurgere a resurselor computerului dvs. și, dacă există un program adware suficient, poate determina rularea computerului dvs. foarte lent.

Ai înțeles. Acum, cum scapi de adware

Programele acceptate de adware vă permit să le dezinstalați ușor. Programele bazate pe Adware care nu sunt la fel de repede nu vă facilitează eliminarea acestora. Adesea rulează ca virușii pe computerul dvs. și, deoarece ați acceptat să le permiteți să ruleze acceptând termenii software-ului, programele antivirus sunt adesea incapabile să detecteze și / sau să elimine multe programe adware.

  Istoria improbabilă a lui Tor

Dar unii producători anti-virus își îmbunătățesc ofertele oferindu-ți opțiunea de a detecta adware, indiferent de modul în care a ajuns pe computer în primul rând..

Dacă software-ul dvs. antivirus detectează programe adware pe computer, există șanse mari să fie eliminat sau, cel puțin, în carantină departe de restul software-ului și datelor dvs.. Dacă aveți un software antivirus care vă permite să detectați adware, este important să îl activați. Deoarece software-ul dvs. antivirus detectează aceste programe, puteți alege să ignorați programele adware în care aveți încredere în timp ce abordați și eliminați programele adware care credeți că pot reprezenta o amenințare pentru sistemul dvs..

Luați în considerare actualizarea pentru a evita adware-ul

Deoarece multe programe suportate de adware oferă versiuni plătite care nu sunt publicitate, este posibil să doriți să luați în considerare actualizarea la aceste versiuni pentru a evita reclamele și eventualele probleme de securitate sau de supărare pe care le pot provoca. Cel mai bun pariu este să știi cât poți despre software-ul acceptat de adware înainte de a descărca și de a fi de acord cu termenii acestuia.

Adesea, terții sunt responsabili pentru anunțurile din adware și este de acord cu termenii lor, poate nu este cel mai bun lucru din punct de vedere al experienței dvs. de utilizator. De exemplu, chiar dacă ștergeți o piesă de software bazată pe adware, software-ul de difuzare a anunțurilor terță parte poate rămâne nedetectat pe computer. Acesta poate fi și cazul chiar dacă actualizați și cumpărați versiunea unui program care nu este acceptată de anunțuri.

Linia de jos pentru adware: protejați-vă și educați-vă

Cea mai bună protecție împotriva posibilității de adware-uri și programe spyware dăunătoare este o combinație de software antivirus și educație. Cunoașterea ce programe sunt și nu sunt, de încredere este primul pas în reducerea amenințării. Și chiar dacă reușiți să descărcați un program adware rău intenționat, o soluție bună antivirus vă va avertiza și vă va permite să eliminați adware-ul aproape imediat.

  Ce protocol VPN este cel mai potrivit pentru tine?

Faceți clic aici pentru un ghid mai complet despre scăparea de adware.

Faceți clic aici pentru a vă întoarce la ghidurile de confidențialitate pe internet ale ExpressVPN

Ce este Adware?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.