De ce ar trebui să fim atenți la supravegherea metadatelor

De ce ar trebui să fim atenți la supravegherea metadatelor

Sperăm, dezvăluirile Snowden despre supravegherea NSA a metadatelor de apeluri telefonice sunt încă în minte. „Dar sunt doar metadate!”, Insistă unii în continuare. „Nu sunt date reale. Cui ii pasa?”

Toată lumea ar trebui să le pese. Metadatele tale spun o poveste uimitoare și completă despre tine, așa cum ilustrează oamenii de știință ai datelor Deepak Jagdish și Daniel Smilkov în discuția lor TEDx Cambridge, The Power of Metadata. Dacă aveți timp astăzi, vă recomand cu drag să vă luați câteva minute pentru a-l urmări.

Ce este Metadata?

Metadatele sunt informații despre interacțiunile pe care le aveți cu alte persoane și organizații în timp ce utilizați tehnologia. Nu este conținutul real al acestor interacțiuni, ci informațiile despre conținut.

Exemple de metadate

  1. Pe cine ai sunat la telefon și când?
  2. Pe cine ai trimis un e-mail și când?
  3. Unde și când ai folosit cardul de credit?
  4. Ce site-uri web ați vizitat de pe computer și când?

Acestea pot părea inofensive, dar atunci când le adăugați pe toate în timp și le referiți reciproc, ei pot picta un portret foarte precis despre tine.

Imersiune: metadatele dvs. de e-mail, vizualizate

În cadrul MIT Media Lab, Jagdish, Smilkov și consilierul lor, Cesar Hidalgo, au decis să creeze Immersion pentru a vizualiza ceea ce putem învăța din metadatele de e-mail – adică doar câmpurile From, To, Cc și Timestamp din e-mailuri. (Imersiunea nu atinge liniile subiectului și corpurile de e-mailuri.)

Folosind doar aceste metadate, Immersion creează o ilustrare informativă a relațiilor dvs. cu oamenii și a modului în care relațiile au evoluat de-a lungul timpului. Puteți încerca singur! Dacă sunteți nerăbdător să oferiți aplicației acces la e-mailul dvs., încercați demo-ul aici.

A trebuit să încerc singur. După ce am așteptat ca Immersion să-mi procese mii de e-mailuri, am putut vedea cum schimbările în rețeaua mea socială s-au corelat cu schimbările mari de viață – mutarea orașelor, schimbarea locurilor de muncă etc. Harta rețelei sociale creată de Immersion a împărțit rețelele mele sociale în grupuri sociale pe care le-am puteam identifica dintr-o privire: am putut vedea un grup de oameni cu care am lucrat acum șase ani și grupuri de oameni cu care am petrecut timp în diferite orașe.

Am decis să fac un experiment de gândire. „Ce-ar putea descoperi un terț din datele mele?”, M-am întrebat. „Dacă nu mă cunoșteam pe mine, ce aș putea descoperi din asta?”

  5 moduri în care Internetul Lucrurilor te poate ucide

Multe. Ar fi foarte ușor, de exemplu, să deducem cine sunt cei mai apropiați prieteni și familia mea (sunt persoanele pe care le-am trimis prin e-mail în mod constant din momentul în care am primit adresa mea de e-mail). De asemenea, ei ar putea deduce care dintre asociații mei asociați pe care se bazează pe fire de e-mail de grup. În acest sens, metadatele noastre expun nu numai informații despre noi înșine, ci și despre oamenii cu care ne asociem.

Unul dintre lucrurile care m-au atras cel mai mult în legătură cu discuția TEDx a fost atunci când Smilkov a arătat că interfețele de e-mail oferă doar cea mai mică adâncime din istoricul e-mailului dvs., făcându-ne ușor să uităm că există ani și ani de metadate care se ascund sub cele mai recente e-mailuri noastre. De exemplu, atunci când ne-am conectat la Gmail sau Outlook, de obicei, vedem doar ultimele 20-50 de e-mailuri primite și în fiecare zi sunt înlocuite cu altele noi. În consecință, mulți dintre noi nu ne gândim la mii și mii de e-mailuri din conturile noastre și la toate metadatele asociate acestora.

Metadatele sunt peste tot

Metadatele nu sunt doar în e-mailuri. Ghidul interactiv pentru metadate al The Guardian demonstrează modul în care datele sunt generate dintr-o serie de activități, de la fotografierea pe camera digitală, la utilizarea unui motor de căutare. Studenții de la Stanford au arătat că supravegherea înregistrărilor telefonice, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, poate dezvălui mai mult decât dorim ca alții să știe:

  Cum să fiți banat de la Omegle (sau de pe orice alt site web)

Metadatele telefonice sunt sensibil fără ambiguitate [notă blogger: accentul adăugat], chiar și pe un eșantion mic și fereastră de timp scurt. Am putut deduce condiții medicale, proprietatea armelor de foc și multe altele, folosind exclusiv metadate telefonice ”, a spus [Jonathan Meyer, un informatician Stanford].

De fapt, metadatele sunt atât de revelatoare încât, potrivit Daily Intelligencer Magazine din New York Magazine,

„Când iei toate acele înregistrări despre cine comunică cu cine, poți construi rețele sociale și comunități pentru toți cei din lume”, William Binney, matematician și informatician NSA – „unul dintre cei mai buni analiști din istorie”, care a părăsit agenția. în 2001 pe fondul problemelor de confidențialitate – a declarat Daily Intelligencer. „Și atunci când te căsătorești cu conținutul”, pe care este convins că NSA îl colectează, „ai pârghie împotriva tuturor celor din țară”.

Într-un experiment puternic de gândire, sociologul ducelui Kieran Healey demonstrează modul în care britanicii l-ar fi putut opri pe Paul Revere prin efectuarea unei analize a rețelelor sociale folosind doar metadate despre cluburile sociale și membrii acestora!

Ce este pentru a lua?

Atunci când trimiteți e-mailuri și comunicați cu alții sunt fapte inevitabile din viața modernă, informațiile despre aceste interacțiuni construiesc un profil foarte complet al nostru și cu care ne asociem și ar putea trăda secrete pe care le-am păstra mai degrabă pentru noi înșine..

Există mici măsuri pe care le puteți lua pentru a arunca oamenii din parfumul metadatelor, ca să zic așa. De exemplu, puteți utiliza adrese de e-mail de unică folosință și telefoane mobile de unică folosință, plătite în numerar desigur. De asemenea, puteți utiliza motoare de căutare anonime precum DuckDuckGo și puteți naviga fără a utiliza cookie-uri. Din păcate, a face toate acestea nu este fezabilă sau sustenabilă pentru majoritatea oamenilor. De asemenea, cu excepția cazului în care toți asociații dvs. iau astfel de măsuri, aceste metode nu pot ascunde atât de multe metadate.

  Confidențialitatea online este motivul pentru care Suedia câștigă internetul

Din fericire, VPN-urile pot juca un rol în obscurizarea metadatelor dvs. Când utilizați o VPN, vă ascundeți efectiv adresa IP și locația din spatele adresei IP a serverului VPN. Nu uitați că adresele IP conțin o mulțime de lovituri – acestea vă pot dezvălui locația (cu diferite grade de precizie) și furnizorul de servicii de internet oricărui site web sau serviciu cu care interacționați.

Cel mai probabil scenariul este că guvernele și alte terțe părți vor continua să colecteze în mod indiscriminat metadatele noastre. Până la urmă, cunoașterea este putere și acest tip de cunoaștere, așa cum afirmă Binney în citatul de mai sus, poate fi folosit împotriva ta.

Nu vreau să-mi imaginez cum ar putea fi folosite metadatele mele în viitor. De exemplu, ce se întâmplă dacă companiile de asigurări de sănătate ar avea acces la căutările mele anterioare pe Google și mi-ar putea refuza acoperirea pe baza interogărilor vechi de căutare? Site-urile de comerț electronic vând deja mărfuri la prețuri care variază în funcție de codurile poștale, care sunt identificate folosind adrese IP, așa cum se arată în acest articol din Wall Street Journal. Ce se întâmplă dacă locuiesc într-un cod poștal cu un venit pe cap de locuitor mai mare? Ar trebui să fiu penalizat pentru asta?

În cele din urmă, metadatele sunt un fapt incontestabil al vieții, iar puterea ei este absolut ceva de care ar trebui să fim conștienți cu toții. Lăsăm o urmă digitală de fiecare dată când vizităm un site web sau trimitem un e-mail sau un mesaj text. Deși este distractiv și interesant să vezi cum instrumente precum Immersion pot face vizualizări interactive ale vieții tale, așa cum se spune prin metadatele tale de e-mail, în mâinile greșite, are potențialul de a fi folosit împotriva noastră. Și asta este ceva ce nu ar trebui să uităm.

De ce ar trebui să fim atenți la supravegherea metadatelor
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.