Разстроен от Facebook? Трябва да се притеснявате повече за вашия интернет доставчик

Поверителност на FB ISP

Разбира се, политиките за данни на Facebook са лоши, но бледи в сравнение с доставчика на интернет услуги (доставчик на интернет услуги). Наскоро Конгресът прие законодателство, което позволява на телекомуникационните компании като Comcast и Verizon да осигуряват приходи от потребителски данни, подобни на това как функционират сайтовете за социални медии, вашият интернет доставчик би могъл – и вероятно го знае – много повече за вас от всеки даден уебсайт.

И макар да можете да изберете да не използвате Facebook, изборът да не използвате ISP е различен въпрос. Това е особено вярно в селските райони, където проучванията показват, че едва 13% от американските потребители имат достъп до повече от една телекомуникационна услуга. Липсата на избор означава, че не просто сте принудени да използвате конкретен интернет доставчик, но също така трябва да приемете всички инвазивни данни, свързани с него.

Толкова колко потребителски данни има вашият интернет доставчик? Ето поглед върху това, което вашият интернет доставчик знае за вас и защо трябва да ви пука.

Какво знае вашият интернет доставчик за вас

Известно е, че интернет доставчиците поддържат подробни дневници на своите потребители. Посетените страници, времето прекарано в уебсайт и дори конкретни имейли се виждат (и записват) от вашия интернет доставчик. И ако използвате незашифрована мрежа (т.е. тази, която използва HTTP вместо HTTPS), вашият интернет доставчик може да регистрира конкретни потребителски имена, пароли и други. Също така си струва да споменем, че режимът „инкогнито“ не прави нищо, за да скрие вашите данни от вашия доставчик на телекомуникационни услуги, тъй като скрива само данните в конкретния браузър, който използвате, а не самата мрежа.

  Google използва Gmail за проследяване на вашите покупки. Никой не знае защо.

Физическите места, които сте посетили, приложенията, които сте използвали, и файловете, които сте изтеглили, също често се регистрират от вашия интернет доставчик.

Звучи ли лошо? Влошава се. Физическите места, които сте посетили, приложенията, които сте използвали, и файловете, които сте изтеглили, също се записват често от вашия интернет доставчик. Комбинирайте това с отмяната на неутралитета на мрежата и премахването на специфични регламенти за поверителност и в крайна сметка се оказвате с доставчици на телекомуникации, които не само инвазивно записват и събират вашите данни, но и избягват да минат, да ги копаят и евентуално го продайте с печалба.

Интернет доставчиците използват скандала с FB в своя полза

Фактът, че много интернет доставчици са започнали да скачат на лентата I-hate-Facebook, докато използват същите навици за инвазивни данни, не остана незабелязан. И макар да е лесно да се присъедините към тях презрението им към Цукерберг, те не практикуват това, което проповядват. Всъщност е точно обратното, тъй като повечето доставчици на телекомуникации активно се борят за по-малко регламентиране на поверителността. За доказателство не търсете по-далеч от това как AT&Те настояват FCC за актуализирани сметки за поверителност – които те лично се надяват да пренапишат.

Тези телекомуникационни компании, които от години лобират Конгреса за повече свобода, биха могли да се опитат да използват това неотдавнашно фиаско за поверителност в своя полза, като се позиционират като застъпник за повече регулиране на конкретни сайтове и услуги (но не и за самата телекомуникационна индустрия).

С FCC ​​систематично отменя ново регулирани протоколи за поверителност, Comcast, AT&T и други доставчици на интернет имат още повече правомощия да събират, проучват и печелят от поверителността ви, докато сайтове като Facebook и Google поемат вината..

  На ченгетата не им пука дали извратените ви шпионират
Разстроен от Facebook? Трябва да се притеснявате повече за вашия интернет доставчик
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.