4 начина, по които ЦРУ може да ви хакне в момента

Илюстрован мъж в тренч преследва интернет.

Преди пет години Едуард Сноудън разкри, че НСА събира широко информация за гражданите по целия свят. Вече е ясно, че поверителността вече не е право, което можем да приемем за даденост.

Нещо повече, неотдавнашната информация, споделена от WikiLeaks за хакерство и шпиониране на ЦРУ, подчертава смразяващ факт: можете да бъдете шпионирани всеки момент. Докато органите на реда трябва да се научат да обичат криптирането, ясно е, че ЦРУ е настроено да шпионира и хаква цели, представляващи интерес.

Ето четири начина, по които хакерите от ЦРУ биха могли да бъдат насочени към вас, където и да сте.

1. Хакване на смартфон: Превръщането на вашия смартфон в бъг

Отделът за мобилни устройства на ЦРУ е насочил смартфоните като начин да шпионира нищо неподозиращи потребители. Независимо дали сте потребител на iPhone или Android, ЦРУ е разработила подвизи, които имат достъп до текстови и аудио комуникации директно на вашия телефон, преди да бъдат шифровани от любимото ви приложение за чат.

Освен това хакнатите телефони могат да бъдат инструктирани да препредават местоположението ви и да активират техните камери и микрофони, което незабележимо превръща телефона ви в грешка в ЦРУ.

2. Шпиониране на интелигентна телевизия: шпиониране чрез вашия телевизор

Всички сме свикнали да гледаме хора по телевизията. За съжаление сега ЦРУ може да ви наблюдава през вашите. Според WikiLeaks ЦРУ е разработила програма, наречена Weeping Angel, която може да постави смарт телевизор в режим на наблюдение. По време на атака на Плачещ ангел телевизорът ще се появи, но той ще запише тайно аудио и ще го изпрати до сървърите на ЦРУ.

  Най-добрите 9 .onion уебсайтове от дълбините на тъмната мрежа

3. Компютърно хакване: заразяване на вашия компютър с NSA технология

Зловредният софтуер не се използва само от злобни престъпници, които искат да извлекат пари от вас. WikiLeaks съобщи за значителни усилия на ЦРУ за заразяване и контрол на компютри, като потенциално повреди CD, DVD и USB стикове. Освен това WikiLeaks съобщава, че ЦРУ е развила способности не само да проникнат в системи, но и да останат неоткрити в заразените устройства.

4. Carjacking: Контрол на вашия автомобил на пътя

Ужасно, ЦРУ може да твърди, че ще хакне системите за управление на съвременните превозни средства. Това не само им позволява да знаят къде се намирате и къде отивате, но им дава потенциал да извършат почти неоткриваеми убийства.

Как да се предпазите от шпиониране и хакване от ЦРУ

Истината е, че ЦРУ и други разузнавателни агенции по света усилват усилията си за наблюдение и намеса на възприеманите цели. За да се предпазите от хакерството на ЦРУ:

  1. Често актуализирайте настройките за защита на вашите устройства
  2. Не използвайте незашифровани комуникационни инструменти / устройства
  3. Никога не оставяйте устройствата си без надзор
  4. Следвайте тези съвети за поверителност в интернет

Запомнете: Независимо какво ЦРУ и други групи за наблюдение решат да направят, силата да останете анонимни остава с вас.

4 начина, по които ЦРУ може да ви хакне в момента
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.