Adakah VPN anda melindungi privasi dan keselamatan anda? Semak sendiri dengan Alat Penguji Leak ExpressVPN yang baru

Cuba alat bocor ExpressVPN WebRTC baru.

Dengan serangan siber dan hacks, pengawasan kerajaan, dan perlombongan data besar semakin meningkat, semakin banyak orang beralih ke VPN untuk melindungi privasi dan keselamatan mereka.

Tetapi bagaimana anda boleh yakin bahawa VPN anda menyediakan perlindungan yang dijanjikannya? Ia boleh menjadi sukar bagi pengguna teknikal yang mahir untuk benar-benar menilai perkhidmatan VPN dan memisahkan yang baik dari yang buruk.

Itulah sebabnya ExpressVPN melepaskan satu suite alat yang membolehkan anda menyemak aplikasi VPN anda untuk sebarang kebocoran potensi. Alat ini akan berfungsi dengan mana-mana perkhidmatan VPN, bukan hanya ExpressVPN, jadi anda boleh menilai apa-apa risiko privasi dan keselamatan yang mana anda boleh terdedah.

Mula-mula dibangunkan oleh pasukan retak jurutera di Makmal Penyelidikan Privasi kami untuk kegunaan dalaman, Alat Pengujian Leak ExpressVPN kini tersedia sumber terbuka di bawah Lesen MIT.

Lebih banyak pengguna internet bergantung kepada VPN untuk perlindungan dalam talian berbanding sebelum ini

Privasi dan keselamatan adalah sebab utama pengguna internet semakin mengamalkan VPN. Dalam kajian GlobalWebIndex baru-baru ini dari 34 negara, 1 dari 4 pengguna internet mengatakan mereka menggunakan VPN.

Kajian November 2023 mengenai lebih daripada 1,000 orang dewasa Amerika yang dikendalikan oleh Wawasan Propeller bagi pihak ExpressVPN mendapati bahawa lebih daripada satu pertiga yang dinamakan perlindungan keselamatan siber ketika menggunakan Wi-Fi awam sebagai alasan utama mereka menggunakan VPN. Tambahan pula, hampir seperempat orang akan menggunakan VPN untuk menghalang penyedia perkhidmatan internet mereka (ISP) daripada melihat aktiviti penyemakan imbas mereka, dan 15 peratus lagi akan menggunakan VPN untuk melindungi daripada pengawasan kerajaan.

  Laman web sembilan laman web teratas dari kedalaman web yang gelap

Bagaimana kebocoran VPN kebocoran privasi dan keselamatan?

VPN melindungi pengguna dari privasi dan risiko keselamatan dengan menghantar lalu lintas dalam talian mereka melalui terowong yang selamat, disulitkan dan menyembunyikan alamat IP mereka. Menggunakan VPN membantu menghalang penggodam, ISP, dan lain-lain daripada melihat data peribadi anda, mengorbankan akaun dalam talian anda, melihat tapak dan aplikasi apa yang anda gunakan dan menjejaki aktiviti anda di seluruh web.

Kebocoran berlaku apabila aplikasi VPN gagal menjamin lalu lintas pengguna sepenuhnya, menghantar beberapa atau kesemuanya di luar terowong yang selamat.

Alat Ujian Leak ExpressVPN

Alat Pengujian Kebocoran ExpressVPN merangkumi pelbagai kebocoran potensi yang mungkin dihadapi pengguna, termasuk:

  • Mempunyai alamat IP mereka – yang mana pihak ketiga berpotensi menggunakan untuk menghubungkan identiti peribadi-didedahkan melalui kebocoran WebRTC
  • Mempunyai aktiviti penyemakan imbas atau data mereka terdedah apabila mereka menukar sambungan rangkaian, mis., Menukar antara Wi-Fi dan sambungan berwayar
  • Bocor data yang tidak diskret apabila perisian VPN terhempas atau tidak dapat mencapai pelayannya

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai senario di mana kebocoran boleh menjejaskan privasi dan keselamatan pengguna, serta bagaimana alat membantu menguji mereka, lawati laman web Makmal Penyelidikan Privasi ExpressVPN.

Adakah VPN anda melindungi privasi dan keselamatan anda? Semak sendiri dengan Alat Penguji Leak ExpressVPN yang baru
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.