Cum să stochezi lucrurile în siguranță în Cloud

Spațiu de stocare online – sau, metaforic, „nor” – vine în mai multe forme de la mulți furnizori diferiți. Google Drive, Dropbox și Microsoft OneDrive sunt unele dintre cele mai populare. Și în timp ce serviciile oferite diferă, pasul de bază este același: Vom stoca fișierele dvs. pe serverele noastre, astfel încât să le puteți accesa de pe orice dispozitiv, chiar și unul care nu vă aparține.

Aceasta prezintă multe avantaje față de metoda tradițională de stocare a fișierelor dvs. local, pe orice mașină sau dispozitiv pe care îl utilizați în acel moment.

Avantajele norului

  • Backup: Mulți utilizatori folosesc spațiul de stocare cloud ca backup în cazul în care își pierd datele local. Dacă laptopul este furat, nu veți pierde fișierele dvs. importante.
  • Sincronizare: Multe servicii cloud oferă, de asemenea, sincronizarea fișierelor și setărilor între dispozitive. Dacă schimbați un fișier pe un dispozitiv, celelalte dispozitive se vor actualiza în consecință.
  • Depozitare: Unii utilizatori preferă să stocheze unele fișiere numai în nor pentru a elibera spațiu pe dispozitivele lor personale.
  • Partajarea: Spațiul de stocare cloud facilitează distribuirea fișierelor. În loc să trimiteți prin e-mail fișiere voluminoase prietenilor și colegilor, puteți să le trimiteți un link pentru a descărca fișierul din stocarea în cloud.

Este foarte convenabil, dar predarea datelor dvs. personale pe serverele altcuiva ridică în mod clar anumite probleme de confidențialitate. Aici am organizat câțiva pași pe care îi puteți face pentru consolidarea securității stocării online:

Securitate endpoint

Cel mai evident dezavantaj al spațiului de stocare în cloud este faptul că nu ia un hacker calificat cu acces la conexiunea dvs. de internet pentru a vă razi fișierele private din orice parte a lumii. Nu trebuie decât parola dvs..

  Ce este Metadata și Ce înseamnă?

Folosiți parole puternice

De aceea, importanța unei parola puternica acea numai tu stii nu poate fi supraevaluat. Dacă nu puteți găsi o parolă mai puternică decât 12345678, atunci vizionați acest clip al lui Ed Snowden în Săptămâna trecută în această seară cu John Oliver pentru un curs de accident în crearea de parole memorabile, de neuitat. De asemenea, puteți crea o parolă super puternică cu generatorul de parole aleatorii ExpressVPN.

Utilizați un manager de parole

Dacă aveți probleme să vă amintiți toate parolele, încercați o administrator de parole. Un manager de parole salvează toate parolele și le „blochează” în spatele unei parole principale. Trebuie doar să vă amintiți o parolă – parola principală – pentru ca administratorul de parole să introducă automat datele de autentificare ale utilizatorului dvs. pe site-urile și aplicațiile protejate prin parolă pe care le utilizați zilnic..

Utilizați autentificarea în doi pași

Pentru un impuls imens de securitate, utilizați autentificare în doi pași (uneori numită verificare cu doi factori). Acest proces de conectare în doi pași adaugă un strat suplimentar de securitate în contul dvs. cloud. În Pasul # 1, introduceți parola. La pasul 2, un cod este trimis către telefonul dvs. prin SMS sau mesaj vocal, pe care îl introduceți apoi pe site-ul web pentru a vă autentifica. Acest cod poate fi utilizat o singură dată, deci chiar dacă cineva pune mâna pe parola dvs. și pe un cod v-ați folosit deja, acestea vor fi blocate din cont.

Cu o autentificare în doi factori, un atacator cu parola nu va putea să vă autentifice în contul dvs. cloud decât dacă v-au furat cumva telefonul. Consultați această listă de servicii de stocare în cloud care oferă verificare în doi pași. Dacă furnizorul dvs. nu este listat, luați în considerare să faceți un comutator.

Depozitare vs. sincronizare

Depozitare și sincronizare sunt două funcții foarte utile ale norului, dar este periculos să le confundați. Dacă stocați fișiere în cloud, astfel încât să le puteți șterge de pe dispozitivul local (adică, pentru a economisi spațiu), veți dori să vă asigurați că orice funcție de „sincronizare” a serviciului este dezactivată. În caz contrar, dacă ștergeți fișierele de pe computerul local (sau telefonul sau tableta), puteți găsi acele fișiere șterse peste tot!

  Comparație: Cele mai bune pachete gratuite pentru software antivirus

sincronizare accidentală

#&$ @! Calvin a șters accidental totul peste tot!

Aceasta nu este o vulnerabilitate a securității, dar este important să știți pentru siguranța datelor dvs. personale. Verificați detaliile funcției de „sincronizare” a furnizorului dvs. înainte de a șterge fișierele de pe dispozitivul local.

Cât de sigură este furnizorul dumneavoastră de stocare?

Chiar dacă parola dvs. este total securizată, stocarea online este la fel de sigură ca și compania care o administrează. Google, Microsoft și Dropbox sunt bine respectate în comunitatea tehnică și, deși au denunțat public orice politică guvernamentală care ar permite accesul în spate în serviciile lor, este posibil să nu fie suficient pentru a atenua preocupările tuturor..

Pentru cei cu adevărat de securitate, principalul punct de legătură cu aceste servicii este al lor criptare cu cheie partajată. Fișierele pot fi criptate în tranzit, dar sunt decriptate de serverele partajate, ceea ce înseamnă că administratorii acelor servere ar putea accesa acele fișiere dacă ar fi obligate. Este în regulă dacă aveți încredere în integritatea morală a fiecărui angajat de la Google, Microsoft și Dropbox, dar dacă nu considerați un alt model de stocare numit zero cunoaștere.

„Cunoaștere zero” este un termen promovat de SpiderOak, un serviciu cloud mai mic, care a primit un semn din partea lui Edward Snowden pentru că este mai conștient de confidențialitate decât Dropbox. Spre deosebire de majoritatea altor furnizori, SpiderOak nu deține cheile de criptare care protejează fișierele utilizatorilor săi, ceea ce înseamnă că nimeni din companie nu poate accesa niciunul dintre ei chiar dacă ar fi vrut. Alți furnizori de stocare cloud care se bazează pe securitate, cu o filozofie de cunoștințe zero sunt Tresorit și Wuala.

  Cum să ștergeți Google Photos

Soluții alternative

Ce se întâmplă dacă vă place ideea de cunoaștere zero, dar nu aveți încredere în compania care pretinde să o implementeze? Aceasta intră într-un teritoriu paranoia grav, dar dacă sunteți atât de înclinat, o soluție alternativă pentru orice serviciu de stocare în cloud este criptați toate fișierele manual inainte de încărcarea. Folosiți Disk Utility pe un Mac, BitLocker pe Windows sau VeraCrypt terță parte pe mai multe platforme. Acest lucru necesită un timp suplimentar din partea dvs., astfel încât veți pierde o parte din comoditatea unui serviciu de stocare cloud în toate, dar este esențial dacă doriți să fiți 100% la sută sigur că sunteți singurul cu abilitatea pentru a decripta fișierele.

În cele din urmă, dacă sunteți un pic mai gândit din punct de vedere tehnic, puteți de asemenea găzduiește-ți propriul server cloud. OwnCloud este un software open-source care transformă orice server într-un serviciu de stocare în cloud, adică unul pe care îl puteți accesa cu o interfață vizuală de oriunde. Acest lucru este util pentru crearea unui serviciu de fișiere partajat complet securizat doar pentru dvs. și prietenii dvs. sau pentru propria companie.

Imagini prezentate: (1) club de fotografie beawolf / Dollar, (2) BillionPhotos.com / Dollar Photo Club

Cum să stochezi lucrurile în siguranță în Cloud
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.